Конфлікт на Херсонщині: Джемілєв та Чубаров зустрілися з Порошенком

Субота, 21 листопада 2015, 21:23

Конфлікт між силовиками та активістами "громадянської блокади Криму" на Херсонщині, що виник 21 листопада - "непорозуміння" через те, що не було узгодженості дій.

Про це ввечері 21 листопада заявив лідер кримських татар, нардеп Мустафа Джемілєв після зустрічі з президентом Петром Порошенком.

"Не було узгодженості дій ... Насправді не йдеться про відновлення, нормальному постачанні електрикою окупованій території ... Склалася там така ситуація, що стовпи (опори ЛЕП) падають, треба було заземлити, тому що у зв'язку з дощами можуть постраждати люди" , - заявив Джемілєв.

Він додав, що про це активістам "блокади Криму" не повідомили.

"Тому учасники "блокади" вирішили, що хтось "підіграє" окупантам", - додав він.

У свою чергу лідер Меджлісу Рефат Чубаров у коментарі журналістам зазначив, що "прямих, лінійних рішень на сьогоднішній день (в питанні енергетичної блокади Криму) немає".

"Завтра (22 листопада) я буду говорити з Демчишиним (глава Міненерго) про деякі речі, а потім подивимося на його реакцію, на можливості української держави", - додав він.

Чубаров и Джемилев говорили с президентом 40 минут. Главный итог: никакого применения силы против крымских татар не будет. Подробности они ещё расскажут.

Posted by Ayder Muzhdabaev on 21 ноября 2015 г.

Разом з тим координатор "блокади" Ленур Іслямов повідомив, що озброєні силовики відтіснили мітингувальників кримських татар на деяку відстань від опор ЛЕП.

На місці залишаються близько 500 правоохоронців і близько 200 активістів, між ними - близько 500 метрів.

"Ми упорядковуємо тих, кого побили - бійка була в кращих традиціях режиму Януковича ... це молода кореспондент ATR, постраждав оператор - прикладом йому ногу перебили, і кілька хлопців з "Правого сектора", - повідомив Іслямов.

Разом з тим у своєму Facebook Ілля Ківа заявив: "Основне завдання була зберегти життя протестувальникам, які знаходяться в зоні ураження, у випадку падіння підірваної опори, по якій досі подається електрику силою 350000 Вт - загинуть усі хто перебуває 500 метрах від неї".

Згодом він додав: "Ремонтні роботи із заземлення пошкодженої високовольтної лінії в районі Чаплинки завершено, сили МВС висунулися в напрямку розташування батальйону "Херсон".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News