Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гройсман: Цей парламент працює втричі інтенсивніше, ніж попередній

П'ятниця, 27 листопада 2015, 10:18

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман стверджує, що парламент під його керівництвом працює значно продуктивніше, ніж попередній.

"Цей парламент працює втричі інтенсивніше, ніж попередній", - заявив він у виступі з трибуни з нагоди річниці перебування на посаді спікера.

"Ми за рік ухвалили більш ніж 800 рішень", - заявив Гройсман і наголосив, що якість законів важливіша за кількість.

"А головним показником якості є те, що ми з вами, незважаючи на усі наші палкі дискусії досі не провалили жодного важливого для України рішення…", - сказав він.

"Незважаючи на усі наші внутрішні складнощі, ми зберегли єдність і здатність приймати рішення. Ми наразі не виправдали очікування тих, хто зацікавлений в дестабілізації ситуації в Україні будь-яким способом, в тому числі, через розпуск парламенту", - заявив Гройсман.

"Я думаю, є очевидним, що розпуск парламенту може спричинити величезну кризу в українській державі", - наголосив він.

Гройсман повторив, що хотів би бачити парламент "фабрикою якісних законів". "Ми поки що не стали нею. Є слушні зауваження до уряду щодо якості і своєчасності підготовки законів, але ми маємо і до себе пред'явити претензії", - сказав він.

"Опрацювання термінових законів часто відбувається в комітетах в останній момент. Також є чимало законодавчого, я би сказав, "спаму". Ми маємо біля двох тисяч зареєстрованих законопроектів, далеко не усі з яких варті того, щоб ми витрачали на них час апарату Верховної Ради і депутатів", - сказав голова ВР.

"Я доручав комітетам провести відсів законів, які комітети не рекомендують до розгляду, але ця робота досі до кінця не зроблена. Ми ще не вийшли на належну пріоритетизацію нашої роботи. У результаті часто нас "ведуть", а не ми когось "ведемо", - зазначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування