Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Аваков: Фірташа затримають одразу після його прибуття в Україну

Неділя, 29 листопада 2015, 13:18

Глава МВС Арсен Аваков анонсував затримання олігарха Дмитра Фірташа.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Після прибуття в Україну Дмитра Фірташа буде затримано Нацполіцією за фактом звернення Мін'юсту США до Генпрокуратури України", - написав Аваков.

Міністр повідомив, що завершив консультації з колегами з США.

Заручившись підтримкою Генпрокурора України, він звернувся до США з офіційним листом. У ньому Аваков повідомляє, що у МВС є інформація про те, що Фірташ, якого розшукують США, прибуде в Україну.

"Згідно ст.597 КПК України, а так само ратифікованої Україною в 2006 році, конвенції ООН проти корупції - Генпрокуратура України, у відповідь на відповідне клопотання Мін'юсту США - дасть вказівки Національный поліції України, у разі прибуття на територію України - провести затримання Дмитра Фірташа на 72 години", - написав він.

Упродовж цих 72 годин буде оформлено відповідне "рішення про 40-денний арешт, аж до передачі всіх матеріалів провадження, або низки епізодів за пред'явленими США Фірташу звинуваченнями".

26 листопада речник МВС Артем Шевченко повідомив, що у МВС України немає кримінальних проваджень, в яких бізнесмен Дмитро Фірташ проходить як підозрюваний, але є справа стосовно компанії Ostchem, в якій він викликався на допит як свідок.

ПО ПРИБЫТИИ В УКРАИНУ ДМИТРИЙ ФИРТАШ БУДЕТ ЗАДЕРЖАН НАЦПОЛИЦИЕЙ, ПО ФАКТУ ОБРАЩЕНИЯ МИНЮСТА США в ГЕНПРОКУРАТУРУ УКРАИН...

Posted by Arsen Avakov on Sunday, November 29, 2015

Як очікується, наступного тижня Фірташ повернеться до України після півторарічного перебування в Австрії. 2 грудня він візьме участь у з'їзді Федерації роботодавців України, яку очолює.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування