Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Мартиненко заявив про складення депутатських повноважень

Понеділок, 30 листопада 2015, 20:41

Депутат "Народного фронту" Микола Мартиненко заявив, що складає мандат і відмовляється від депутатського імунітету.

Про це він заявив в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV.

"Зважаючи, що удари по мені йдуть не тільки як удари по мені, а йдуть, як по уряду, так і по владі загалом, я приймаю рішення про складання депутатських повноважень і таким чином добровільно відмовляюся від депутатського імунітету", - зазначив Мартиненко.

У прямому ефірі він звернувся до голови Верховної Ради, до регламентного комітету та членів коаліції з проханням проголосувати це рішення вже на наступному сесійному тижні.

"Буде 226 голосів (за це питання – ред), я сам над цим буду працювати", - заявив політик.

"Я напишу заяву до Верховної Ради і завтра зареєструю. Після цього регламентний комітет її розглядає, голова ВР ставить до порядку денного, і вона ставиться на голосування… Я можу прогнозувати, що вона буде проголосована у четвер на наступному тижні", - додав Мартиненко.

Як відомо, депутат БПП Сергій Лещенко повідомляв, що у Швейцарі проти близького до прем'єра Арсенія Яценюка нардепа Миколи Мартиненка порушено кримінальну справу. ГПУ підтвердила цю інформацію, повідомивши, що отримувала відповідний запит з Швейцарії.

Сам Мартиненко називає таку інформацію неправдивою.

"Я збираюся захищатися як громадянини, без депутатського мандату, я доведу свою правоту у юридичній площині. І друге, що я зроблю – обов’язково знайду замовників (як він вважає, інформаційної кампанії - ред.) і назву пізніше прізвища", - заявив Мартиненко в понеділок ввечері.

"Я готовий давати свідчення як в Швейцарії, так в Чехії та в Україні. Я цього не боюся", - заявив він.

Як повідомлялося, швейцарські правоохоронці вже майже два роки розслідують справу проти Мартиненка за підозрою в хабарництві та відмиванні грошей.

За версією місцевої прокуратури чеська компанія Skoda JS платила мільйони офшорній компанії з Панами, акціонером якої він є, за доступ до тендерів держкомпанії "Енергоатом".

Якщо правоохоронцям вдасться довести провину політика, йому загрожує тюремне ув'язнення терміном на п'ять років.

У Чехії щодо Мартиненка також ведеться розслідування - за тим самим епізодом, що і в Швейцарії.

Варто також зазначити, що у фракції "Народний фронт" присутні 20 депутатів, на яких має вплив Микола Мартиненко. 

Нагадаємо, що Верховна Рада вже майже півроку не може звільнити міністра охорони здоров'я Олександра Квіташвілі, який попросився у відставку ще у липні 2015 року.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування