Рада прийняла за основу два "міграційних" законопроекти з "безвізового" пакету

Четвер, 5 листопада 2015, 10:13

Парламент прийняв за основу законопроект з "безвізового" пакету щодо вдосконалення процедури документування біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту.

"За" законопроект №3155 проголосували 273 нардепи.

Документом пропонується надати Державній міграційній службі повноваження здійснювати виправлення у документах, які пов’язані з процедурою визнання особи біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту, у разі виявлення неточностей у відомостях про цих осіб.

Метою прийняття проекту закону є вдосконалення процедури документування осіб, яких визнано біженцями або особами, які потребують додаткового захисту в Україні, та забезпечення прав осіб, які визнані біженцями в Україні на документування із правильними установчими даними.

Також Рада прийняла за основу проект закону №3159 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення положень судового захисту іноземців та осіб без громадянств та урегулювання окремих питань, пов'язаних з протидією нелегальній міграції".

Законопроект розроблено з метою удосконалення положень судового захисту іноземців та осіб без громадянства та врегулювання окремих питань, пов'язаних з протидією нелегальній міграції.

Зокрема, згідно з документом, строк перебування іноземців і осіб без громадянства, затриманих за незаконне перебування в Україні, у пунктах тимчасового перебування не може бути більше від 18 місяців (згідно з чинним законодавством може бути не більше 12 місяців).

Також пропонується дозволити Державній міграційній службі, Державній прикордонній службі й Службі безпеки подавати в суд клопотання про виселення іноземця з території України.

Водночас депутати розкритикували даний законопроект, який містить багато "ляпів". Нардепи домовились створити робочу групу, яку очолили Сидорович і Логвінський, щоб усунути помилки у цьому документі до другого читання.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування