Активісти вимагають не призначати скандального Паскала в поліцію

Понеділок, 9 листопада 2015, 17:10

Активісти Громадського люстраційного комітету звернулися до керівника Національної поліції Хатії Деканоідзе з проханням не призначати своїм заступником екс-заступника голови МВС Василя Паскала.

Про це сказано у відкритому листі, надісланому "Українській правді".

Активісти зазначили, що Паскал був звільнений з посади в МВС, однак, за даними багатьох джерел, він готується до призначення в Нацполіцію. Вони вважають, що таке призначення Паскала стане причиною нівелювання майбутніх здобутків поліції.

Автори листа нагадали, що Паскал працював у структурі МВС в Донецькій області в час, коли там "процвітали та діяли організовані злочинні угрупування, які мали зв’язки серед співробітників правоохоронних органів".

У листопаді 2011 року тодішній міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко призначив Паскала на посаду керівника Головного управління карного розшуку Департаменту кримінальної міліції, керівника Департаменту карного розшуку МВС України.

"Важливо відмітити, що за період головування Паскала В.Ф. у цих відомствах, почалися масові репресії осіб, що виступали проти режиму правління Януковича, а розслідування резонансних кримінальних справ повністю саботувалися", – йдеться у листі.

Крім того, за даними ЗМІ, під час подій на Євромайдані Паскал очолював групу міліціонерів, які влаштовували переслідування майданівців, катували та знущались над учасниками мирних акцій. Безпосередньо Паскалу журналісти приписують ідею смс-погроз майданівцям з таким текстом: "Шановний абоненте, ви зареєстровані як учасник масових заворушень".

Також Паскалу приписують переслідування учасників Студентського Майдану.

Екс-заступника голови МВС пов’язують з провокаціями, що відбувались під будівлею Верховної Ради 31 серпня 2015 року – на відеозаписах видно як Паскал наказує бійцям Нацгвардії кидати назад в бік мітингувальників димові гранати.

Активісти також нагадали, що Паскал підпадає під люстрацію з забороною обіймати посади в органах державної влади, від чого у травні 2015 року його врятував суд.

"Просимо вас врахувати інформацію наведену в цьому звернені та не допустити призначення Паскала В.Ф. на посади в структуру Національної поліції України", – підсумували активісти.

Як відомо, 7 листопада в Україні була ліквідована міліція, її замінила Національна поліція.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування