Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд продовжив арешт підозрюваного у киданні гранати під Радою

Четвер, 10 грудня 2015, 19:17

Печерський райсуд Києва продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для Ігоря Гуменюка, підозрюваного в киданні гранати біля будівлі Верховної Ради 31 серпня, до 7 лютого 2016 року.

Рішення щодо продовження арешту для Гуменюка на 60 днів було ухвалено на засіданні суду в четвер.

Як відомо, 31 серпня під Верховною Радою сталися сутички між силовиками та мітингувальниками, які вимагали не ухвалювати зміни до Конституції.

Після голосування парламенту, мітингувальники пішли штурмом на Верховну Раду і почали кидати димові шашки. Потім хтось кинув у лави міліції і Нацгвардії бойову гранату. Було поранено понад 130 осіб.

Четверо силовиків померли від поранень.

Голова МВС Арсен Аваков звинуватив лідера партії "Свобода" Олега Тягнибока та його однопартійців у трагедії під Верховною Радою.

Тягнибок і "Свобода", у свою чергу, заперечують свою провину і звинувачують керівництво МВС та владу загалом у провокації.

2 вересня суд обрав для Гуменюка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 29 жовтня.

Печерський райсуд Києва обрав усім 18 затриманим, підозрюваним у заворушеннях біля Верховної Ради 31 серпня, запобіжний захід: 16 із них заарештовано на 60 днів без можливості внесення застави, ще двоє перебувають під цілодобовим домашнім арештом.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування