Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ходорковського викликали на допит в СК у справі про вбивство

П'ятниця, 11 грудня 2015, 05:51

У Слідчому комітеті Росії в п'ятницю очікують на допит екс-главу ЮКОСа Михайла Ходорковського для пред'явлення йому обвинувачення у справі про вбивство мера Нафтоюганська Пєтухова в 1998 році.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на інформоване джерело.

Виступаючи на онлайн прес-конференції, Ходорковський, який в даний час проживає в Швейцарії, повідомив, що не збирається повертатися в Росію і не прийде в СК для участі у слідчих діях у даній кримінальній справі.

Його прес-секретар Кюллі Піспанен також повідомила, що Ходорковський не збирається посилати в СК нікого зі своїх представників.

Як пояснив ТАСС джерело, знайоме з ситуацією, якщо екс-глава ЮКОСа не з'явиться на допит і ухилятиметься від слідчих дій, то слідчий швидше за все звернутися до суду за санкцією на його заочний арешт і оголосить у міжнародний розшук.

 Виступаючи на прес-конференції зі Швейцарії Ходорковський заявив, що не визнає своєї причетності до вбивства Пєтухова. Він уточнив, що на питання слідства у даній справі готовий відповість тільки влади Швейцарії.

 "Якщо країна, де я зараз проживаю, визнає необхідним відповісти на ці питання (слідства), я на ці питання відповім", - заявив він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: