Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк звітує Раді про зменшення боргів і стабілізацію

П'ятниця, 11 грудня 2015, 09:19
Яценюк звітує Раді про зменшення боргів і стабілізацію

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявляє, що його уряду вдалося знизити державний борг на 6 мільярдів і стабілізувати економічну ситуацію.

Про це він заявив з трибуни Верховної Ради під час "години уряду".

"Протягом цього року нам багато що вдалося, але набагато більше ще треба зробити", - заявив прем’єр і подякував за підтримку ініціатив уряду всім фракціям коаліції, навіть Радикальній партії Олега Ляшка, яка вийшла з коаліції.

"Всі наші успіхи – спільні успіхи", - сказав Яценюк.

Він нагадав, що "золоті гори" не обіцяв, але новій владі вдалося продемонструвати здатність боротися і здобувати результати.

Яценюк заявив, що на рахунках Казначейства зараз – 95 мільярдів гривень.

"Це ті гроші, які дають нам можливість вчасно виплачувати заробітну платню, пенсії, всі соціальні виплати, повністю фінансувати українські збройні сили, повністю закрити програму пільг і субсидій і тримати економічну стабільність в країні", - сказав він.

Золотовалютні резерви України на сьогодні складають 13 мільярдів доларів, хоча коли Яценюк прийшов до влади, вони становили 6 мільярдів доларів.

"Нам вдалося стабілізувати ситуацію в банківському секторі, система почала активно працювати", - заявив Яценюк.

Прем’єр констатував, що його уряду вдалося зменшити зовнішній борг України приблизно на 6 мільярдів доларів.

"Коли ми прийшли до влади, загальний обсяг заборгованості України складав 73 мільярди доларів США. Ми провели реструктуризацію, заявки якій списали частину, а іншу частину переклали на 4 роки. Не ми брали ці борги. За 4 роки колишній режим взяв 35 мільярдів американських доларів", - сказав він.

"На сьогоднішній день сума боргових зобов’язань України – 66 мільярдів доларів. Мінус 6 мільярдів. Це відповідь тим, хто каже, що ми беремо кредити і збільшуємо борги. Ми навчилися брати кредити і зменшувати борги", - заявив прем’єр.

"Ми беремо ці кредити виключно для того, щоб замістити дорогі кредити, які брали попередні уряди, дешевим і довшим ресурсом і зменшити боргове навантаження", - сказав він.

За його словами, завдяки реструктуризації Кабміну вдалося на 2016 рік зменшити суму обслуговування державних боргів майже на 10 мільярдів гривень.

Також реструктуризовано заборгованості банків – Ощадного банку та Укрексімбанку.

Крім того, реструктуризовано заборгованість "Укрзалізниці", КП "Південне", "Укравтодору", сказав Яценюк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: