Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ заявляє, що затримані диверсанти дають "викривальні" свідчення

П'ятниця, 11 грудня 2015, 13:42

У СБУ підтвердили, що в результаті спецоперації, яка проводилась в ніч з середи на четвер, був вбитий Олег Мужчиль.

Про це на своїй сторінці Facebook повідомляє прес-секретар СБУ Олена Гітлянська.

СБУ називає його керівником диверсійно-розвідувальної групи.

"Можемо попередньо повідомити, що ліквідований керівник ДРГ – це 50-ти річний Олег Мужчиль. Знаходять додаткові підтвердження факти його неодноразових виїздів за кордон з використанням підроблених паспортів. Встановлено, що остання поїздка керівника групи до Росії відбулась у вересні-жовтні цього року", - зазначила вона.

"Пригадайте затримання в центрі Києва мешканки Луганська А. Коваленко, яку російські спецслужби відправили до столиці зі спорядженим вибуховим пристроєм у жіночій сумці. Пізніше - арешт у Києві двох диверсійних груп у вересні-жовтні ц.р., що планували теракти у столиці на свято Покрови. У разі підтвердження зв'язку цієї групи зі спецслужбами РФ, чи не свідчить це про те, що Росія не відмовляється від своїх намірів підірвати ситуацію в Україні зсередини, у тому числі терористичними методами?" – написала вона.

Крім того, Гітлянська повідомила, що затримані в результаті спецоперації, у тому числі громадяни РФ, почали давати слідчим СБУ "викривальні покази щодо своєї діяльності на території нашої держави".

"В інтересах слідства ми поки що не можемо розкривати усі деталі", - додала вона.

"Процесуальні дії тривають. Частині затриманих вже оголошено про підозру, до суду скеровані подання щодо обрання запобіжного заходу", - повідомила Гітлянська.

Мужчиль, якого вбили в ході спецоперації СБУ 10 грудня був екс-розвідником ДУК "Правий сектор", проте з 31 серпня він більше не є членом ПС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування