Працівник "Альфи" загинув уночі, захищаючи 7-річного хлопчика - СБУ

Четвер, 10 грудня 2015, 10:45

Співробітник спецпідрозділу "Альфа" загинув цієї ночі у Києві під час спецоперації, захищаючи 7-річного хлопчика, батько якого готував теракти.

Про це заявила речниця Служби безпеки України Олена Гітлянська на брифінгу в четвер.

Вона зазначила, що "ще тривають слідчі дії" в цій справі.

"Вночі загинув один зі співробітників спецпідрозділу "Альфа", який мужньо боровся на передовій в зоні АТО, пройшов не один бій, має багато нагород, але загинув у Києві від руки диверсанта", - констатувала Гітлянська.

"Він загинув, фактично рятуючи життя маленького 7-річног хлопчика, батько якого приєднався до диверсійно-терористичної організації, яка готувала в Києві, Харкові та інших містах ряд резонансних терактів з метою дестабілізувати ситуацію", - сказала вона.

Керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук повідомив: "Сьогодні вночі наша служба реагувала на оперативну інформацію про можливу загрозу мирним мешканцям одного з житлових будинків на Оболоні".

"Перед тим, як розпочати захоплення терористів, членів диверсійно-розвідувальної групи, наші співробітники повинні були вивести у безпечне місце дитину", - сказав він.

"Так сталося, що один із терористів відкрив вогонь з автоматичної зброї і поранив одного нашого співробітника, він зараз перебуває у стабільному стані. На жаль, інший співробітник отримав поранення, які виявилися несумісними з життям, хоча лікарі зробили все, що змогли…", - зазначив Ткачук.

У ніч на 10 грудня у Києві та Харкові затримали 6 членів диверсійної групи. Один із диверсантів чинив спротив – і його "знешкодили". Троє з затриманих є громадянами Російської Федерації.

Гітлянська висловила співчуття родині загиблого.

Вона пообіцяла мобілізацію боротьби з тероризмом і диверсантами.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування