Більшість українців дізнаються новини з каналів Коломойського й Фірташа

Середа, 16 грудня 2015, 11:27

Джерелом новин для більшості українців залишаються телеканали "1+1" та "Інтер".

Про це свідчать результати дослідження, проведеного соціологічною агенцією "Фама" на замовлення Lviv Media Forum і Школи журналістики УКУ.

 
інфографіка з сайту львського медіа-форуму

На новини українці в середньому витрачають по одній годині на день. Лише п’ять відсотків громадян не слідкують за медіа взагалі.

Основним джерелом новин в Україні залишається телебачення. Щодня інформацію з телеекранів споживають майже 90 відсотків аудиторії.

Більше третини українців мають улюблений новинний телересурс. Найпопулярнішою серед українців програмою є новини на "1+1". "ТСН" назвали майже половина опитаних. Понад третина обирають "Подробиці" на каналі "Інтер".

Другим за пріоритетністю джерелом новинної інформації є онлайн-медіа. Інтернет-ресурсами цікавляться понад половина опитаних. На новинні сайти українці здебільшого переходять з російських соцмереж "Вконтакте" і "Одноклассники".

Читають "Українську правду", "Цензор.НЕТ", "Кореспондент.net", "Обозреватель".

Більш ніж третина аудиторії продовжує читати друковану пресу, віддаючи перевагу регіональним виданням.

Рідше новини слухають по радіо. Аби отримату свіжу інформацію, приймачі вмикають чверть українців. Сім відсотків слухачів – аудиторія, яка звикла називати радіо "брехунцем" або "колгоспником".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування