Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд залишив за гратами підозрюваного у бійні під Радою

Середа, 16 грудня 2015, 14:23

Печерський райсуд Києва продовжив термін утримання під вартою 21-річного волонтера з Хмельниччини Сергія Крайняка, підозрюваного у заворушеннях біля Верховної Ради 31 серпня.

Відповідне рішення оголосила слідча суддя Ірина Литвинова, повідомляє у середу "Укрінформ".

"Клопотання прокуратури щодо продовження запобіжного заходу Сергієві Крайняку задовольнити частково. Залишити підозрюваного під вартою до 19 лютого 2016 року", - сказала суддя.

Представник прокуратури просив продовжити термін утримання під вартою Крайняка в межах досудового розслідування до 31 березня 2016 року.

Крайняк був заарештований того ж дня, коли сталися трагічні події під Верховною Радою 31 серпня. Нині його утримують у столичному СІЗО.

Як відомо, 31 серпня після голосування Верховної Ради за зміни до Конституції під будівлею парламенту сталася сутичка.

Натовп пішов на кордон правоохоронців - застосовували палиці, камені та димові шашки. Пізніше з натовпу в міліцію полетіли бойові гранати. Жертвами сутичок стали четверо бійців Нацгвардії.

Правоохоронці заявили, що ідентифікували "гранатометника" - ним виявився боєць батальйону "Січ" Ігор Гуменюк. Його затримали.

За даними правоохоронців, мітинг під Верховною Радою 31 серпня організували партія "Свобода", Радикальна партія Олега Ляшка, інші організації.

Глава МВС Арсен Аваков заявив, що вчинення теракту під стінами Верховної Ради 31 серпня було заздалегідь сплановане та організоване і натякнув на "Свободу".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...