СБУ затримала поплічника Гіркіна

Понеділок, 28 грудня 2015, 10:05
СБУ затримала поплічника Гіркіна

У Слов’янську СБУ затримала одного з ватажків терористів, який у 2014 році захоплював місто.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Затриманий був активним учасником терористичної організації "ДНР" у квітні минулого року "у складі першої озброєної групи російських найманців та місцевого криміналітету штурмував Слов’янський міськвідділ міліції та інші будівлі органів влади".

Під час допиту він розповів, що 12 квітня у Слов'янськ приїхали озброєні люди в камуфляжі на машині. З ними зайшов В'ячеслав Пономарьов, який потім був призначений самопроголошеним мером окупованого Слов'янська.

Затриманий також розповів, що в той же день йому на Пономарьову видали зброю і бронежилет, і вони пішли до словянського міськвідділу.

За його словами, коли вони вже туди прийшли, міськвідділ штурмували озброєні люди, про яких він вже згадував.

"Впродовж квітня – липня керував бандитами, які чинили злочини у місті", - додали у СБУ.

Після звільнення Слов’янська від бойовиків разом з незаконними збройними угрупованнями бойовиків Гіркіна та Пономарьова втік до Донецька.

Нещодавно зловмисник таємно повернувся до міста, переховувався від правоохоронців, проте був затриманий співробітниками Управління СБ України в Донецькій області.

Він також розповів, що був у Києві у лютому 2014 року. Тоді у Києві був Майдан, а прихильники Януковича привезли антимайдан, куди звозили на автобусах мешканців Донбасу.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News