Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Згуладзе і харківська науковець потрапили у список топ-100 мислителів світу

Четвер, 3 грудня 2015, 15:47

У свіжий список "Топ 100 глобальних мислителів" журналу Foreign Policy потрапили два представника України – заступник глави МВС Ека Згуладзе і харківська науковець Ольга Русаковська.

Як сказано на сайті видання, Згуладзе відзначена "за виховання майданівського духу в українській поліції".

Foreign Policy нагадало, що донедавна в Україні діяла міліція радянського зразку, яка, зокрема, грубо розганяла протестувальників на Майдані два роки тому. Однак Згуладзе, вважає видання, протягом менш ніж року вдалося повністю змінити силову систему і закласти стандарт, який має вплив на решту системи.

 

За "пробиття стелі" у сфері STEM – наука, технології, інженірінг, математика – були відзначені одразу п'ять жінок.

 

Уродженка Харкова, випускниця Стенфордського університету Русаковська і професор цього вузу Фей-Фей Лі – за запуск першого центру для дівчат з вивчення штучного інтелекту SAILORS.

Дві працівниці Facebook Ерін Саммерс і Зайнаб Гадіялі – за запуск руху Wogrammers для жінок-інженерів, а шведська поп-зірка Robyn – за організацію фестивалю Tekla, покликаного підтримати дівчат від 11 до 18 років, зацікавлених у сфері STEM.

Як відомо, минулого року у цей список потрапили депутати Ганна Гопко і Тетяна Чорновол, а також Володимир Путін і ідеологи сепаратизму в Україні.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: