Чубаров: у Криму є електрика, але її віддають на війну, а не людям

П'ятниця, 4 грудня 2015, 11:42

Лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров вважає, що Крим може самостійно забезпечити людей електрикою в умовах енергоблокади.

Про це він заявив в інтерв'ю "Медузі".

За його словами, метою енергоблокади півострова з боку українських активістів є змушування Росії витрачати кримську енергію на потреби людей, а не військових частин.

"[Блокада потрібна] для того, щоб змусити владу РФ свої обмежені ресурси спрямовувати не на війну, а на життя людей. Електроенергії, яка виробляється в Криму, більш ніж достатньо, щоб обслуговувати життєво важливі для людей об'єкти – лікарні, школи, дитячі сади; щоб люди себе почували комфортно", – сказав він.

Чубаров розповів про повідомлення голови Євпаторії про те, що з необхідних 14 мегават їм спустили 11 мегават, з яких 5 йде на військові частини, на 0,4 лікарні, 3,5 йдуть на ЖКГ, та лише 1 мегават залишається на житловий сектор, чого явно недостатньо.

"На військових йде аж 5 мегават! Нехай Росія визначиться у своїх пріоритетах", – сказав він.

Також Чубаров зазначив, що таким чином активісти нагадують світові про несправедливе переслідування кримських татар та інших людей в Криму.

"Звичайно, такі наші методи неправильні. Але чи правильно було вбивати Рішата Аметова?! Ми знаємо, що (перший віце-прем'єр Криму Михайло) Шеремет і (голова Криму Сергій) Аксьонов знають вбивць. А те, що до людей вламуються в будинки в пошуках забороненої літератури, щоб внести страх у кримське суспільство! Хіба це не повинно нас обурювати?" – додав він.

Як відомо, у середу в Крим прибув Володимир Путін і взяв участь у запуску першої нитки енергомосту, який Росія хоче побудувати на окупований півострів. Тим не менш, переважна частина Криму все ще знаходиться без електрики після того, як у ніч на 22 листопада в Херсонській області були підірвані опори ЛЕП.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...