Бомбардувальники РФ облетіли острів Гуам, що належить США

Субота, 5 грудня 2015, 04:49

Російські стратегічні бомбардувальники минулого тижня облетіли приналежний США острова Гуам в Тихому океані, де розташовані великі бази ВПС і ВМС.

Про це повідомляє видання The Washington Free Beacon з посиланням на військові джерела.

"25 листопада два російські бомбардувальники облетіли Гуам, залишаючись у міжнародному повітряному просторі", - заявив майор армії США Дейв Істберн.

Раніше російські ВПС в районі Гуаму були зафіксовані 12 лютого 2013 року, а також 12 листопада і 13 грудня 2014-го. У 2013 році на перехоплення були підняті літаки США.

Істберн відмовився уточнити тип російських бомбардувальників. Він зазначив, що повітряний простір США навколо острова порушено не було.

Інші чиновники повідомили, що цими літаками були Ту-95, здатні нести ядерну зброю.

Також один чиновник зазначив, що перед підльотом до Гуаму, на перехоплення російських бомбардувальників були підняті японські реактивні винищувачі.

На острові Гуам знаходиться база ВПС Андерсен, де на регулярній основі дислокуються бомбардувальники B-52, а на тимчасовій основі - бомбардувальники-невидимки B-2 і винищувачі F-22. Також там базується дрон дальнього радіусу дії Global Hawk. Крім того на Гуаму знаходиться військово-морська база, до якої приписані чотири підводні човни.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування