Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В "Укрбуді" заявили, що і не повинні давати квартири бійцям АТО

Понеділок, 7 грудня 2015, 16:04

У компанії "Укрбуд" стверджують, що Головному управлінню МВС у Києві, яке замовило будівництво будинку з квартирами для бійців АТО, належить лише частина квартир.

Про це ЛІГА.net заявив представник компанії Дмитро Любченко, коментуючи гарантійний лист від начальника київської поліції Анатолія Терещука Київраді про те, що всі 100% квартир будуть передані співробітникам МВС і бійцям АТО.

"Існує інвестиційний договір, в якому прописано, яка частина кому відходить. І от якщо там йдеться про гарантійний лист, то де він? Якщо він був і надійшов до Київради, чому його ніхто не покаже? Виходить, що всі посилаються на те, чого вони не бачать", – сказав він.

За словами представника "Укрбуду", зараз компанія намагається отримати інформацію про те, що обговорювалося на засіданні Київради, коли було прийнято рішення про передачу землі під будівництво комплексу.

"Там поки йдуть два вихоплені з контексту речення: що існує якийсь лист, і що згідно йому 100% житла буде переходити (співробітникам МВС і учасникам АТО). Але замовник може розпоряджатися виключно своєю частиною квартир", – додав Любченко.

Представник "Укрбуду" пообіцяв ЛІГА.net передати інформацію про кількість квартир, що належать згідно з інвестиційним договором ГУ МВС в Києві.

У свою чергу голова "Укрбуду" Максим Микитась ще раніше написав на своїй сторінці у Facebook, що частина квартир будуть передані ГУ МВС згідно з договором.

"Згідно з умовами договору ми передаємо їм певну кількість квадратних метрів, які дістануться міліціонерам або вже поліцейським. Вони мають право розпорядитися всіма 100% отриманої площі на свій розсуд. Якщо вирішили виділити воїнам АТО – це відмінно!" - написав він.

За полтора года депутатства в Киевсовете уже привык читать о себе всякого рода небылицы. В депутаты не пошел, но сегодня...

Posted by Максим Микитась on Friday, December 4, 2015

Як відомо, раніше журналісти "Наших грошей" виявили, що компанія "Укрбуд" виставила на продаж квартири в житловому комплексі "Верховина", право на будівництво якого було видано Київрадою за умови передачі 100% квартир співробітникам МВС і бійцям АТО.

"Укрбуд" вважається державною корпорацією, однак насправді, за даними журналістів, відсоток держави у ній мізерний. Зокрема, низка компаній у структурі "Укрбуду" мають своїми власниками підставних осіб з Кіпру та Белізу.

Також у структурі "Укрбуду" спостерігається присутність людей та структур Анатолія Войцеховського – скандального київського забудовника, про афери якого "Українська правда" робила власне розслідування.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування