Яценюк обізвав Григоришина "агентом ФСБ"

Середа, 20 січня 2016, 12:51

Прем'єр Арсеній Яценюк звинуватив російського бізнесмена Костянтина Григоришина у роботі на російські спецслужби.

Таку заяву він зробив на засіданні Кабміну в середу.

Уже після розгляду усіх питань слово на Кабміні взяв один з депутатів "Народного фронту", який "затероризував" проханнями главу МВС Арсена Авакова.

Він попросив Кабмін запровадити індивідуальні санкції проти російських бізнесменів.

На це Яценюк відповів:

"Щодо окремих осіб уже порушені кримінальні провадження і може статися так, що їм доведеться надовго затриматись в Україні. І зараз це лежить виключно в компетенції правоохоронних органів. Там реальні кримінальні правопорушення".

"Вони крадуть гроші з бюджету, а потім фінансують в першу чергу антиукраїнські політичні сили і відчитуються в ФСБ. Як, наприклад, робить громадянин РФ Григоришин. Який пасеться на українському енергосекторі останні 10 років. Це чистий агент", - заявив прем'єр.

Крім того він виступив з вимогою зупинити "оплату трансформаторів "Центренерго" та "Укрінтеренерго" (мається на увазі "Укренерго" - ред.) до того моменту, доки не буде завершено перевірку тендерних умов".

"І з'ясувати, чому іноземні компанії за дивним збігом обставин всі програли тендери, а один "Запорізький трансформатор" (належить Григоришину – ред.) виграв".

На це глава Міненерго Володимир Демчишин нагадав Яценюку, що ніякого тендера ще не встигли провести.

"Тендер фізично не проведений, тому поки рано говорити про якісь результати", - нагадав Демчишин.

Як відомо, стосунки Яценюка і Григоишина загострились після заяв останнього про те, що уряд Яценюка очолив корупцію і не здатен проводити реальні реформи.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування