Порошенко вніс в Раду оновлений проект змін до Конституції

Середа, 27 січня 2016, 11:42

Президент вніс до парламенту доопрацьований проект змін в Конституцію України в частині правосуддя, що залишає за парламентом право висловлювати недовіру генеральному прокуророві і відправляти його у відставку.

На сайті Верховної Ради на сторінці раніше внесеного відповідного законопроекту №3524 з'явився його доопрацьований варіант, датований 26 січня, передає Інтерфакс-Україна.

Згідно зі змінами, у п. 25 ст. 85 Конституції повернуто норму, згідно з якою "до повноважень Верховної Ради України віднесено надання згоди на призначення на посаду та звільнення з посади президентом України Генерального прокурора України; висловлення недовіри Генеральному прокуророві, що має наслідком його відставку з посади".

27 січня законопроект направлений на розгляд профільного комітету парламенту.

Раніше керівник фракції "Блок Петра Порошенко" Юрій Луценко заявив, що Верховна Рада повинна направити в Конституційний суд оновлений проект змін до Конституції в частині правосуддя, який буде передбачати, що за парламентом зберігається право висловлювати недовіру генпрокурору і відправляти його у відставку.

Як повідомлялося, 22 січня Конституційний суд України визнав законопроект "Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)" відповідним Основному закону країни (вимогам статей 157 і 158 Основного закону).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування