Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд закрив справу проти п'яного судді, який погрожував даішникам пістолетом

Понеділок, 4 січня 2016, 16:30
Суд закрив справу проти п'яного судді, який погрожував даішникам пістолетом

Подільський районний суд Києва закрив справу проти судді Макарівського райсуду Київської області Владислава Оберемка в частині обвинувачення його в погрозі вбивством.

Про це йдеться в ухвалі суду від 9 грудня, повідомляють "Українські новини".

Справу було закрито після клопотання потерпілого, який під час інциденту знімав поведінку Оберемка на відео і подав на нього до суду. Однак пізніше на суді він заявив про відмову від обвинувачення і попросив закрити кримінальне провадження.

Він пояснив це тим, що кримінальна справа стосовно судді Оберемка порушена за його заявою і відноситься до кримінального провадження у формі приватного обвинувачення і відмова потерпілого від обвинувачення є безумовною підставою для її закриття.

Прокурор та інші потерпілі в судовому засіданні виступили проти закриття справи, однак суд задовольнив клопотання і закрив справу проти судді Оберемка в частині обвинувачення його в погрозі вбивством.

У свою чергу, як вказує радник голови МВС Антон Геращенко, проти судді Оберемка були висунуті звинувачення за трьома статтями кримінального Кодексу - 296 ч. 4 - хуліганство, 345 ч.1 перешкоджання роботі працівника правоохоронного органу та 129 ч. 1 - погроза вбивством.

"Перші дві статті, є статями публічного обвинувачення і не можуть бути зняті за бажанням особи, якій було завдано збиток, в даному випадку це працівник ДАІ, якому погрожував суддя Оберемко", - написав він у своєму Facebook в понеділок ввечері.

Геращенко висловив думку, що зняття приватного обвинувачення не допоможе судді Оберемку уникнути кримінальної відповідальності за статтями хуліганство і загроза співробітнику правоохоронного органу.

Як відомо, вночі 28 лютого 2015 року інспектори ДАІ після нетривалої погоні зупинили автомобіль BMW Х5, за кермом якого перебував п'яний суддя Оберемко.

Він спершу відмовлявся виходити з машини, а пізніше дістав пістолет моделі ПМ-Т, зняв його з запобіжника і направив у бік міліціонерів зі словами "Я зараз тебе застрелю". Після цього він намагався запропонувати даішникам хабар.

Потім Оберемко повідомив співробітниками ДАІ, що є суддею і вони не мають права його затримувати, сів у машину і зник з місця злочину.

Все це фіксували на відеокамеру двоє свідків, які прибули на місце події. Незабаром судді було пред'явлено звинувачення за ст. 296 (хуліганство), ст. 129 (погроза вбивством) та ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронних органів) Кримінального кодексу.

Із звинуваченнями проти Оберемка виступали Верховний суд і генпрокурор Віктор Шокін, Вища комісія суддів усувала Оберемка від посади.

У березні МВС анулювало дозвіл Оберемка на використання зброї.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: