Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шокін висунув підозру судді Оберемку, який погрожував міліції зброєю

Четвер, 5 березня 2015, 16:58

Генпрокурор Віктор Шокін підписав підозру судді Макарівського райсуду Владиславу Оберемку у вчиненні трьох кримінальних правопорушень – погроза правоохоронцю, погроза вбивством та хуліганство.

Про це заявив прокурор Києва Сергій Юлдашев, повідомляє прес-служба столичної прокуратури.

"Як ви знаєте, суддю досить складно притягнути до відповідальності – треба пройти так зване "велике коло". Генеральний прокурор України вже звернувся до голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів з клопотанням про відсторонення судді Оберемка від посади", – сказав він.

Крім того, за словами Юлдашева, Шокін направив подання до Верховного суду про надання згоди на затримання цього судді. Далі голова Верховного суду має скерувати цей документ до Верховної Ради.

Як відомо, 1 березня Оберемко у п'яному стані їздив по Києву і проігнорував вимогу працівників ДАІ зупинитися. Коли після погоні його все ж змусили зупинити автомобіль, він направив на працівників ДАІ зброю і погрожував вбивством.

За словами міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, МВС вже прийняло рішення відібрати у судді зброю.

Верховний суд вже звернувся до Вищої кваліфікаційної комісії суддів з проханням невідкладно розпочати перевірку Оберемка.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування