Посольство України нагадало "Coca-Cola" й США, що Крим анексовано

Вівторок, 5 січня 2016, 20:28
Посольство України нагадало Coca-Cola й США, що Крим анексовано
Вконтакте Coca-Cola

Посольство України в США висловило занепокоєння компанії "Coca-Cola" та Держдепартаменту США у зв'язку з публікацією російським представництвом "Coca-Cola" мапи Російської Федерації з анексованим Кримом.

Про це повідомляється 5 січня на сайті посольства й сторінці у Facebook.

"Посольство України в США довело занепокоєння до (відома) компанії "Coca-Cola" та Державного департаменту США у зв’язку з появою у ЗМІ інформації про публікацію в одній з соціальних мереж російським представництвом "Coca-Cola" карти Росії з окупованим Кримом", - сказано у повідомленні.

"Посольство наголосило, що дії "Coca-Cola" прямо суперечать офіційній позиції Сполучених Штатів щодо незаконної окупації Криму, який є невід’ємною частиною України, та закликало компанію невідкладно виправити помилку", - інформує посольство України в Сполучених Штатах Америки.

UA/ENПосольство України в США довело занепокоєння до компанії «Coca-Cola» та Державного департаменту США у зв'язку з п...

Posted by Embassy of Ukraine in the USA / Посольство України в США on Tuesday, January 5, 2016

Як відомо, 30 грудня на офіційній сторінці Coca-Cola у соцмережі "Вконтакте" була опублікована карта Росії, на якій не був зазначений Крим, Калінінградська область та Курильські острови.

Після того, як російські користувачі почали масово висловлювати своє невдоволення нею, компанія в ніч на 5 січня опублікувала нову карту, на якій Крим був позначений територією РФ і принесла свої вибачення перед росіянами.

Багато українських активістів і політиків оголосили бойкот продукції "Coca-Cola".

Зрештою всі записи й коментарі на цю тему було видалено зі сторінки спільноти.

Українське представництво компанії "Coca-Cola" перепросило за "непорозуміння" через публікацію карти Росії, на якій Крим був вказаний територією цієї країни.

Між тим, російське представництво компанії Pepsico також опублікувало мапу виробничих потужностей і дистриб'юторських центрів у Росії, на якій Крим зображено як частину РФ.

Pepsico так бачить РФ
Pepsico так бачить РФ

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування