На Донбасі ситуація загострюється, бойовики накопичують техніку - СЦКК

Четвер, 7 січня 2016, 12:52
На Донбасі ситуація загострюється, бойовики накопичують техніку - СЦКК

Станом на 7 січня обстановка вздовж лінії розмежування сторін в зоні АТО суттєво загострилась та має тенденцію до погіршення.

Про це повідомив прес-офіцер Спільного центру з контролю й координації питань припинення вогню й стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) підполковник Сергій Берець.

За його даними, у ніч з 6 на 7 січня ситуація видалась дуже напруженою. "Проросійські терористи в черговий раз підтвердили, що для них немає нічого святого, а Святвечір приніс рекордну кількість обстрілів з початку 2016 року", - заявив Берець.

"Всі спроби зупинити зухвалі збройні провокації бойовиків через представників російської сторони СЦКК були марними", - йдеться у повідомленні.

Керівник української сторони СЦКК закликав керівництво Донецького офісу СММ ОБСЄ донести до "керівництва" Окремих районів Донецької області (ОРДО), що українська сторона не збирається залишати безкарним цинічні провокативні обстріли позицій військовослужбовців ЗСУ та у разі продовження бойовиками такого вогню буде змушена використати всі наявні засоби для знешкодження вогневих точок противника.

"Лише після такого попередження вогонь бойовиків вдалося зупинити", - інформує прес-офіцер СЦКК.

Однак бойовики не відмовилися від намірів подальших збройних провокацій.

"За наявною інформацією, на ранок 7 січня незаконні збройні формування ОРДО/ОРЛО здійснили суттєве накопичення броньованої техніки та озброєння на кількох напрямках, що свідчить про їхні наміри розпочати масовані провокаційні дії проти українських військовослужбовців із застосуванням танків та артилерійських систем, які згідно Мінських домовленостей мали б бути відведеними від лінії зіткнення", - заявив Берець.

Керівник української сторони СЦКК був змушений попередити представників російської сторони СЦКК та СММ ОБСЄ, що жодна масована збройна провокація бойовиків НЗФ не залишиться без адекватної відповіді підрозділів Збройних сил України із застосуванням всіх необхідних видів озброєння.

"Бойовики мають зрозуміти, що керівництво ЗСУ не дозволить їм безкарно здійснювати провокаційні обстріли українських позицій та піддавати ризику життя наших військовослужбовців та мирних мешканців", - заявив Берець.

"Вся відповідальність за загострення ситуації та подальшу ескалацію збройного конфлікту буде покладена на так званих "керівників" ОРДО/ОРЛО та їхніх російських спонсорів", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування