Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Берлін просить змінити Конституцію, щоб провести вибори на Донбасі

Вівторок, 2 лютого 2016, 18:51

Представники німецького Бундестагу, що перебувають у Києві з офіційним візитом, вважають, що Україна має ухвалити законодавство, яке дозволило би провести вибори на Донбасі.

Про це заявив у вівторок на зустрічі з журналістами депутат Бундестагу Мануель Саррацін, що входить до складу делегації німецького парламенту, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Було б дуже і дуже прикро, якби через позицію тих людей, які схвалюють Конституцію (очевидно, йдеться про зміни до Конституції - ЄП) не вдалося створити правову основу для проведення виборів на Донбасі", - заявив він.

Німецький депутат, вважає, що ухвалення конституційних змін було би політично виграшним для України.

"Набагато цікавіше було б поставити Росію в ситуацію, за якої вона була б вимушена забезпечити на цій території вільні і чесні вибори, які мають відбутися за українським законодавством,  як записано в мінських угодах",  - пояснив він свою логіку.

За словами німецького депутата, це дозволило би гарантувати продовження санкцій: "Ви маєте переконати всіх, що Україна створює всі необхідні умови щоби виконати свої зобов’язання за Мінськими угодами. Це був би найважливіший і найвагоміший аргумент, який зміг би переконати суспільства (країн ЄС) зберегти та продовжити санкції".

Водночас, депутат наголосив, що очікує на продовження санкцій за будь-якого сценарію, якщо не встановиться чітке перемир’я.

"Я не бачу, щоби Україні зараз погрожували не продовженням санкцій проти Росії. Ці санкції були запроваджені через поведінку Росії та можуть бути скасовані лише коли ця поведінка зміниться", - пояснив він, наголосивши, що представляє не лише свою позицію, але й думку інших членів делегації.

Представники інших фракції, що були присутні під час розмови, не заперечили йому.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування