Прокурора, що давав хабар за посаду в НАБУ, взяли під домашній арешт

Субота, 20 лютого 2016, 14:07

Солом’янський райсуд Києва взяв під цілодобовий домашній арешт з носінням електронного браслету прокурораа ГПУ, який пропонував хабар у сумі $10 тисяч членам конкурсної комісії НАБУ за посаду керівника підрозділу детективів.

Про це 20 лютого повідомив антикорупційний прокурор Назар Холодницький.

За його словами, суд повністю задовольнив клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, який здійснює процесуальне керівництво у справі.  

"Такий запобіжний захід обумовлений тим, що основні гласні і негласні слідчі (розшукові) дії на цей час проведено, досудове розслідування у кримінальному провадженні перебуває в завершальній фазі, обвинувальний акт невдовзі буде передано для розгляду по суті до суду", - зазначив Холодницький.

Також зазначено, що підозрюваний працює в органах прокуратури з 2004 року, а з 2015 року працює прокурором відділу держобвинувачення у вищих судах Департаменту підтримання держобвинувачення та представництва інтересів громадян або держави в судах ГПУ. 

До цього працював районним прокурором Київської області.  У листопаді 2015 року підозрюваний брав участь у відкритому конкурсі на зайняття адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі та був допущений конкурсною комісією до участі у співбесіді.

Як відомо, 17 лютого прокурора ГПУ, який пропонував хабар членам конкурсної комісії НАБУ за працевлаштування на посаду керівника/заступника керівника підрозділу детективів Бюро було затримано. НАБУ порушило та розслідує кримінальне провадження за ч.3 ст.369 КК.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування