Україна поновлює транзит фур з РФ

Середа, 24 лютого 2016, 13:57

Україна пристає на пропозицію Міністерства транспорту РФ з 00 годин 25 лютого поновити транзитні автоперевезення.

Про це заявив міністр транспорту Андрій Пивоварський на засіданні уряду.

"Ми готові повернути в дію тимчасові дозволи із 00 годин 25 лютого і таким чином повернути на територію України транзит, який останні десять днів був фактично заблокований на території України", - зазначив міністр.

"Тому пропозиція міністерства - прийняти пропозицію міністерства транспорту Російської Федерації, повернути транзит до України. Але для того, щоб забезпечити безпеку проходження транзитних потоків на будь-яких номерах, я прошу пана Авакова допомогти з Нацполіцією на певний час забезпечити проходження транзитних потоків", - підкреслив Пивоварський.

Він пояснив, що через блокування транзиту, Україна може понести чималі фінансові втрати.

"Якщо найближчим часом ми не приймемо рішення про транзит Україною, враховуючи, що наші колег з Польщі вже домовилися з росіянами про співпрацю по транзиту, транзитні коридори просто переорієнтуються. Підуть не територією України, а територією Білорусі, Польщі, Прибалтики і так далі. Україна просто може випасти з транзитних потоків. Можна забути про міні-готелі, міні-ресторани, кіоски і так далі", - наголосив Пивоварський.

"Основні євразійські коридори проходять територією України. Коли фура під російськими номерами йде територією України, це не означає, що там російський водій , це не означає, що вона везе товари російського погодження, більше того, це не означає, що ця фура у власності росіянина", - зазначив міністр.

У свою чергу прем'єр Арсеній Яценюк погодився з відповідною пропозицією.

"Тобто ми їм відповіли на їхні недружні дії, вони відкривають, ми на умовах взаємності так само вживаємо відповідних заходів і МВС і Національна поліція забезпечує на перший період відновлення транспортних перевезень відповідну безпеку", - заявив він.

Як відомо, Рух вантажних транспортних засобів, зареєстрованих в Україні, на території Росії призупинили 14 лютого.

15 лютого Україна призупинила транзитні переміщення вантажних автомобілів РФ територією України.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News