Сакварелідзе: Проти нас порушили більше справ, ніж проти Януковича

Четвер, 25 лютого 2016, 12:12

ГПУ порушила кримінальну справу проти співробітників Генінспекції, щоб "розвалити" справу "діамантових" прокурорів. Проти команди Сакварелідзе проводять розслідування за розслідуванням, але він не має наміру йти.

Про це Сакварелідзе написав у себе в Facebook.

Заступник генпрокурора заявив про кримінальні переслідування і внутрішні розслідування проти реформаторів в ГПУ.

"У підсумку, з великим жалем та іронією відзначив про себе, що стосовно наших працівників було порушено більше кримінальних проваджень, ніж стосовно Віктора Януковича (якщо взяти до уваги відкриті, закриті і поточні, то вийде близько 7 за 4 місяці)", - написав Сакварелідзе.

Він розповів, що одразу ж напередодні старта тестування кандидатів на посади місцевих прокурорів (у серпні 2015) служба внутрішньої безпеки почала розслідування щодо фінансування цього процесу з боку ЄС та інших міжнародних донорів.
Проводилися демонстративні допити експертів ЄС, що спричинило, за словами Сакварелідзе, міжнародне обурення.

"Приблизно в той же час ГПУ порушила кримінальну справу щодо наших працівників з Генеральної інспекції, щоб всіляко перешкодити, а згодом взагалі "розвалити" справу "діамантових" прокурорів", - написав заступник генпрокурора.

"У січні почалася нова хвиля внутрішніх розслідувань та допитів працівників управління реформ, яке було створене мною в 2015 році для супроводження процесу реформування", - написав він.

Сакварелідзе звинуватив керівництво ГПУ у протидії реформам.

"Все це дає мені підстави зробити однозначний висновок – керівництво ГПУ збирається з таким же завзяттям, абсолютно не збавляючи темпів, і надалі продовжувати "битву" з будь-якими спробами реформування системи", - підкреслив Сакварелідзе. При цьому він заявив, що не має наміру залишати ГПУ.

Уголовные преследования и внутренние расследования как рычаги сопротивления реформам в ГПУВчера думал над всем тем, с ...

Posted by Davit Sakvarelidze on Thursday, February 25, 2016

У вівторок, 23 лютого стало відомо, що прокурорів та слідчих, які займалися справою так званих "діамантових прокурорів", звільнили з Генпрокуратури. 

У ГПУ заявили, що їх не звільнили, а переводять в інші управління. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування