Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Патрульний каже, що цілився у капот і радіатор BMW, а не в пасажира

Четвер, 25 лютого 2016, 14:44

Патрульний інспектор Сергій Олійник, який застосував зброю для затримання автомобіля-порушника у Києві 7 лютого, каже, що випадково влучив у пасажира.

Про це він заявив журналістам у залі суду в четвер, передає УНІАН.

"Я не погоджуюся із позицією слідства, тому що у мене не було наміру позбавити життя. Моя ціль була - зупинити транспортний засіб шляхом пошкодження, щоб унеможливити подальші дії, щоб цей транспортний засіб нікого не позбавив життя", - підкреслив співробітник патрульної поліції.

Олійник пояснив, чому стріляв у напрямку автомобіля, коли той рухався заднім ходом.

"В цей момент я здійснив чотири постріли в напрямку радіатора і двигуна, тому що коли я вийшов, в цей момент BMW збила мого напарника і була реальна загроза життю й здоров'ю моєму напарнику", - сказав він.

Також поліцейський додав, що не вважає себе винним у навмисному вбивстві, і наголосив, що під час цього інциденту виконував свою роботу. На думку Олійника, висунута прокуратурою підозра в умисному вбивстві не справедлива.

Крім того, Олійник сказав, що в разі, якщо він буде виправданий, то хотів би повернутися до роботи у поліції.

"Не будемо забігати наперед, але я хотів би виконувати свої службові обов'язки на користь держави і на захист населення", - підкреслив він.

Також Олійник повідомив, що його утримують у Лук'янівському слідчому ізоляторі і впродовж тижня з моменту його арешту він не мав змоги поспілкуватися зі своїми рідними, оскільки там немає можливості подзвонити.

25 лютого Апеляційний суд Києва переніс розгляд клопотання про зміну запобіжному заходу Олійнику на 3 березня. Таке рішення оголосив головуючий суддя Бець. Він пояснив, що суд не встиг ознайомитися з матеріалами справи.

Як відомо, прокуратура повідомила про підозру патрульному у вбивстві пасажира BMW під час переслідування автомобіля 7 лютого в Києві.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування