Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

У Харкові "декомунізували" ще 48 вулиць і 5 районів

Середа, 3 лютого 2016, 12:58

Відповідно до закону про декомунізацію, в Харкові перейменували ще 48 вулиць і п'ять адміністративних районів міста.

Відповідне розпорядження підписав Харківський міський голова Геннадій Кернес, повідомляється на сайті харківської влади.

Так, Дзержинський район став Шевченківським (на честь Тараса Григоровича Шевченка), Ленінський – Холодногірським, Орджонікідзевський – Індустріальним.

Жовтневий район зберіг свою назву, але тепер називатиметься на честь кількох знаменних дат, які відзначаються в Україні в жовтні.

Те ж стосується Фрунзенського району: його не перейменували, але тепер він називатиметься на честь Тимура Фрунзе – льотчика-винищувача, Героя Радянського Союзу, уродженця Харкова, який героїчно загинув у 1942 році.

Вулиця й провулок Кіквідзе тепер носитимуть ім’я Володимира Сосюри, а вулиця Дніпропетровська й однойменний провулок – ім’я Дмитра Вишневецького, Крейсера Аврора – Петра Тронька.

Вулиця Корчагінців стане вулицею Амосова, вулиця Кривомазова – вулицею Миколи Бажана, а провулок Кривомазова носитиме ім’я Достоєвського, вулиця Пролетарьска стане Святодухівською, а Стаханова - Щоголівською.

Із повним списком 48 перейменованих вулиць можна ознайомитися там.

Раніше, 20 листопада 2015 року, на сесії Харківської міської ради було перейменовано 173 вулиці, 4 парки та сквери, а також станція метро.

Усе це робиться відповідно до закону "Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборона пропаганди їхньої символіки", ухваленого Верховною Радою 9 квітня 2015 року в пакеті так званих "декомунізаційних", які набули чинності 21 травня того ж року.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування