У ГПУ запевняють, що справу проти Юри Єнакієвського не закриють

Понеділок, 8 лютого 2016, 11:22
У ГПУ запевняють, що справу проти Юри Єнакієвського не закриють
argumentua.com

Генеральна прокуратура не закривала й не планує закривати провадження, пов’язане з фірмами Юрія Іванющенка, відомого як Юрій Єнакієвський.

Про це заявив прокурор ГПУ Владислав Куценко, коментуючи "Українській правді" інформацію про закриття справи проти Іванющенка.

"Генпрокуратура не закривала та за будь-яких обставин не планує закривати кримінальне провадження, що стосується протиправної діяльності Юрія Іванющенка", - запевнив він.

"На сьогодні вказана особа у нас підозрюється за ч. 3 ст. 368-2 та ч. 5 ст. 191, та (він) перебуває у міжнародному розшуку", - сказав Куценко.

За його словами, рішення Солом’янського суду Києва, про яке заявляє адвокат Іванющенка, не набуло законної сили.

"На нашу думку, воно незаконне та винесене з грубим порушенням законодавства. У зв’язку з цим воно було оскаржено в апеляційному порядку органами прокуратури", - сказав Куценко і уточнив, що скаргу подано в апеляційний суд Києва, але не сказав, коли саме.

"Відповідно до даних Єдиного реєстру досудових розслідувань, вказане провадження не закрито. І будь-хто з наших прокурорів не буде приймати рішення про його закриття", - заявив прокурор.

Куценко уточнив, що у відношенні Іванющенка було два кримінальних провадження, які було об’єднано в одне, за яким зараз іде розшук підозрюваного і про закриття якого заявляє адвокат.

"Це провадження відкрите. І за ним саме відбувається міжнародний розшук", - сказав Куценко.

В ухвалі суду написано, що рішення оскарженню не підлягає.

"Повірте, яке б там рішення (суду) не було, ніщо не заважає повторно розпочати кримінальне провадження за іншими обставинами", - зазначив на це прокурор.

"Генеральна прокуратура не допустить за жодних обставин закриття провадження проти Іванющенка", - заявив Куценко.

Начальник управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк також запевнив народного депутата Сергія Лещенка, що у Генпрокуратурі "не збираються грати в цю аферу" і на рішення суду подано апеляцію.

"Водночас надіслано звернення до суду з вимогою пояснити правову позицію судді, який зобов'язав закрити справу", - написав депутат у Facebook.

За даними Лещенка, "ніхто з суддів Печерського суду не захотів брати скаргу Іванющенка для розгляду, після чого питання пішло в Апеляційний суд Києва для зміни підсудності", а потім "вийшли на Солом'янский суд Києва, суддю Бобровника".

Це вже не перша спроба Іванющенка вийти з-під європейських санкцій, на підставі яких було накладено арешт на його гроші, нагадує депутат.

Раніше повідомлялося, що 27 січня Солом'янський райсуд Києва ухвалив закрити у 3-денний термін справу проти Іванющенка через "бездіяльність прокурора" Юрія Столярчука.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:21
ISW: Україна б’є по Росії зброєю власного виробництва
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
Усі новини...