Пасішник стверджує, що він не тікав і вже летить в Україну

П'ятниця, 11 березня 2016, 07:00

Виконавчий директор, в.о. заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Пасішник стверджує, що справа проти нього – політичне замовлення, і він вже повертається в Україну.

Про це він заявив у коментарі Українській правді.

"Набридло читати дурниці, що я втік", - сказав він, повідомивши, що намагався вилетіти в Україну відколи отримав підозру у вчинені злочину, але всі чартери були переповнені, тому він летить з пересадками.

"Я не злочинець і готовий відстоювати свою правову позицію у цій сфабрикованій справі, в якій прослідковується політичне замовлення, щоб вивести мене з процесу повернення контролю держави над нафтовими активами, з яких роками виводились мільярди гривень", - стверджує Пасішник.

Як відомо, у середу, 9 березня, детективи НАБУ за погодженням із прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури склали письмове повідомлення про підозру виконавчого директора, в.о. заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" Андрія Пасішника.

Однак Пасішник повідомив детективам, що не зможе з’явитися до НАБУ раніше 1 квітня через термінове відбуття на лікування за кордон. Тому підозру вони направили йому поштою.

Пасішника підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 344 Кримінального Кодексу України (втручання у діяльність державного діяча).

Під час розслідування за попередньою правовою кваліфікацією правопорушення за статтею 364 (ч.2) Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем) детективами НАБУ було встановлено факт здійснення 25.01–01.02.2016 незаконного впливу Пасішником на Абромавичуса з метою внесення проти волі міністра пропозиції про призначення його на посаду заступника міністра.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News