У Держдепі США засудили акти вандалізму щодо посольств РФ та України

Субота, 12 березня 2016, 10:17

У Державному департаменті США засудили акти насильства і вандалізму щодо посольств, прокоментувавши таким чином інциденти біля представництв РФ в Києві та України в Москві.

Про це сказав начальник прес-служби Держдепартаменту США Джон Кірбі на брифінгу.

"Ми бачили інформацію про акції протесту біля російських дипломатичних установ в Україні, що супроводжуються спалахами насильства, а також навколо українських представництв в Москві, деякі з яких понівечені", - зазначив він.

"Ми засуджуємо будь-які акти насильства або акти вандалізму, спрямовані проти дипломатичних або консульських установ, чи то в Україні, Росії, чи будь-де ще в світі. Ми закликаємо людей в Україні висловлювати свій протест мирно. Ми також закликаємо українські служби безпеки виконувати свої обов'язки відповідно до Віденської конвенції про захист дипломатичних і консульських місій", - додав Кірбі.

Як відомо, 6 березня активісти, які взяли участь в акції на підтримку української льотчиці Надії Савченко, закидали яйцями будівлю посольства РФ у Києві.

У відповідь на це в Москві кілька десятків активістів влаштували акцію біля посольства України, закидавши будівлю яйцями і помідорами.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування