Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Москаля придумали, як позбутися блокування кордону автовласниками

Неділя, 13 березня 2016, 10:56

На Закарпатті розробили проект закону, який дозволить розв’язати проблему перетину кордону транспортних засобів особистого користування на митну територію України. 

Про це йдеться у повідомленні глави Закарпатської ОДА Геннадія Москаля. 

"Робоча група представників власників автомобілів з іноземною реєстрацією та юристів Закарпатської митниці розробила проект закону про внесення змін до Митного кодексу щодо особливостей тимчасового ввезення громадянами-резидентами транспортних засобів особистого користування на митну територію України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що основна мета законопроекту – "привести українське законодавство до міжнародних договорів (які є складовою частиною українського законодавства) з урахуванням реальної економічної ситуації на Закарпатті зокрема і в Україні загалом". 

"Усе для розв’язання проблеми "пересічки" зроблено – чітко, по пунктах і юридично грамотно", –  заявив Москаль.

Як відомо, 9 березня власники авто із закордонними номерами заблокували пункт пропуску "Ужгород-Вишнє Нємецке" на кордоні Україні та Словаччини на в'їзд та виїзд через нові правила на митниці.

Причиною стало рішення чиновників не приймати довідки, які свідчать про те, що автомобіль власника був на ремонті і з об'єктивних причин водії, які мали перетнути кордон строком в 5 діб, не змогли цього зробити. За порушення цієї норми водіям загрожує штраф у понад 8 тисяч гривень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування