Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк: щоб уряд додержувався цілей та принципів, потрібен закон

Неділя, 13 березня 2016, 21:10

Гарантією додержання цілей та принципів нинішнього має стати їхнє ухвалення як закону України.

Про це 13 березня у "10 хвилинах з премєр-міністром заявив глава уряду Арсеній Яценюк, повідомляє урядовий портал.

За його словами, цілі та принципи уряду мають ухвалити президент, голова ВР та лідери національних політичних сил шляхом підписання. 

"Оголошені урядом цілі та принципи мають універсальний характер і передбачають недопущення антиконституційного втручання в діяльність виконавчої влади, незаконного політичного тиску та корупції. Гарантією додержання цих принципів має стати їхнє ухвалення як закону", - заявив Яценюк.

Також він зазначив, що "дострокові парламентські вибори – неприйнятний варіант".

"Вибір складається з двох можливостей. Перша передбачає відновлення парламентської коаліції, посилення чинного складу Кабінету міністрів тісну взаємодію між БПП, "Народним Фронтом" та парламентськими силами, і подовження реформ в країні", -  зазначив він.

"Другий варіант - президент та його фракція беруть на себе відповідальність, представляють новий склад Кабінету міністрів, нового прем’єра, нову програму та проводять переговори з парламентськими силами щодо підтримки як іншого Уряду, так і альтернативної програми", - додав Яценюк.

При цьому прем'єр заявив, що "він і члени його уряду за посади не тримаємося",  та закликав колишніх учасників парламентської коаліці "припинити підкилимну і примітивну боротьбу за крісла і владу".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...