Матіос: Затримано підозрюваного в організації зникнення адвоката ГРУшника

Неділя, 20 березня 2016, 19:09

Підозрюваний в організації зникнення Юрія Грабовського - адвоката спецназівця ГРУ РФ Олександра Александрова - затриманий і заарештований, ведеться слідство. 

Про це заявив заступник генпрокурора - головний військовий прокурор Анатолій Матіос в ефірі телеканалу "112".

"Підозрюваний, якого ми затримали, вже арештований судом у місті Києві. Зараз з ним працюють слідчі, які отримують усі необхідні дані, що відбувалося", - заявив Матіос.

За його словами, операція була спланована "колишніми українцями" і спецслужбами РФ "для створення картинки" на заключній стадії розгляду справи щодо російських спецназівців.

"Підозрюваний, який має відношення до зникнення цього адвоката Грабовського, навіть сам не усвідомлював, як його використовували. Він дає свідчення", - додав головний військовий прокурор.

За його словами, підозрюваний "за межі України не виїжджав і в даний час робиться все можливе, щоб затримати його співучасників і встановити повну картину того, що замислювалося".

Як відомо, 9 березня Голосіївський районний суд Києва через неявку адвоката Грабовського переніс на 15 березня розгляд справи військовослужбовців Головного розвідувального управління Генерального штабу Збройних сил РФ Євгенія Єрофеєва й Олександра Александрова.

10 березня поліція почала розшук Юрія Грабовського в Одесі.  За даними поліції, адвокат перебував на території санаторію "Аркадія" в Одесі. 

Шевченківський відділ поліції Приморського району Одеси відкрив кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство)Кримінального кодексу.

Сам Грабовський у соцмережах повідомив, що покинув Україну, побоюючись за свою безпеку.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування