Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Stratfor: Росія перекинула до Сирії нові вертольоти

Понеділок, 21 березня 2016, 01:07

Одночасно з заявами про виведення основних сил з Сирії, Росія прагне зберегти присутність в країні.

Про це пише американська розвідувально-аналітична компанія Stratfor, посилаючись на знімки авіабази в провінції Латакія і бази в порту Тартус.

На знімках Stratfor відображена авіабаза в Латкаіі станом на полудень 17 березня, на той момент більше чверті російської авіагрупи було виведено з Сирії.

Знімки демонструють, що Москва не тільки розширює інфраструктуру на базі, а й за останні дні розмістила там ряд додаткових сил. Росія перекинула на сирійську авіабазу бойові вертольоти Мі-28 і Ка-52. Як відзначають аналітики, ці вертольоти можуть виконувати не тільки захисні функції, але також проводити пошуково-рятувальні операції і надавати безпосередню авіаційну підтримку сухопутним військам. 

На знімках видно, що російські системи ППО С-400 також залишаються на базі. 

Більше того, зазначає Stratfor, Росія ще не вивела свої літаки Су-30 і Су-35, і після оголошення про виведення військ продовжувала підтримувати з повітря сирійські урядові сили, які беруть участь в зіткненнях з бойовиками ІДІЛ поблизу Пальміри.

Також, згідно зі знімками бази в порту Тартус, ніяких істотних вантажних дій там не відбувається. В порту можна помітити військові транспортні засоби,які, імовірно, готуються до завантаження, але важку артилерію туди не доставили. 

Stratfor вважає, що це свідчить про намір Росії продовжити активну наземну підтримку сирійських урядових сил. Крім того, Росія може передати частину цього обладнання союзникам в Сирії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування