Журналісти ATR призупинили співпрацю з проектом "Крим.Реаліі"

Четвер, 24 березня 2016, 01:43
Айдер Муждабаєв
Radio Liberty

Шеф-редактор служби новин ZAMAN кримськотатарського телеканалу ATR Осман Пашаєв і заступник гендиректора телеканалу Айдер Муждабаєв призупиняють співпрацю з проектом "Крим.Реаліі" і "Радіо Свобода" через зняття з ефіру програми про кримськотатарську автономію.

В офіційному зверненні журналістів до керівництва сайту "Крим.Реаліі", "Радіо Свобода" (Україна) і європейського офісу "Радіо Свободи" в Празі говориться, що в останні дні розгорнулася кампанія по обмеженню свободи слова, що стосується журналістів ATR.

Так, 21 березня керівник проекту "Радіо Свобода" "Крим.Реаліі" Володимир Притула написав на сторінці Муждабаєва в Фейсбук, що цей журналіст не повинен висловлювати свою думку відносного внутрішньополітичного становища в Україні, оскільки він має паспорт громадянина РФ.

Потім 23 березня Пашаєв отримав від продюсера радіо "Крим.Реаліі" повідомлення про те, що його програма знімається з ефіру, так як заявлена Пашаєвим тема "Кримськотатарська автономія: нерозуміння необхідності її відновлення в складі України" "подана упереджено і є дискусійною", йдеться в повідомленні.

Журналісти заявили, що вважають неприпустимими такі дії з боку співробітників і керівників ЗМІ, які фінансуються Конгресом Сполучених Штатів, де свобода слова гарантована Першою поправкою до Конституції.

Також журналісти відзначили, що ідея створення кримськотатарської національної автономії в складі України не є законодавчо забороненою. Також ця ідея неодноразово звучала у виступах президента Петра Порошенка.

ОФИЦИАЛЬНОЕ ОБРАЩЕНИЕк руководству сайта «Крым.Реалии», «Радио Свобода» (Украина) и европейскому офису «Радио Свободы» ...

Опубликовано Айдером Муждабаевым 23 марта 2016 г.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...