Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС вимагає від Росії негайно повернути Солошенка в Україну

Вівторок, 29 березня 2016, 14:44

МЗС України висловлює протест та вимагає від Росії звільнити громадянина України Юрія Солошенка, незаконно засудженого російською владою до 6 років позбавлення волі.

Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України.

"Попри виявлену важку хворобу Солошенка, суттєве погіршення його стану здоров’я та похилий вік, нашого співвітчизника було переведено з медичної частини колонії на загальний режим утримання. Російська сторона продовжує ігнорувати та затягувати розгляд прохання про помилування Ю.Солошенка, незважаючи на гуманітарний аспект та пряму загрозу його життю", - сказано в заяві.

Міністерство закордонних справ України вимагає від російської сторони забезпечити дотримання прав Солошенка, вжити заходів для надання йому належної медичної допомоги та забезпечити його негайне та беззастережне звільнення і повернення в Україну.

 
У Солошенка - великі проблеми з серцем  

Як відомо, у Росії утримують 12 українців, зокрема Надію Савченко, Олександра Кольченка, Геннадія Афанасьєва, Олега Сенцова, Миколу Карпюка, Станіслава Клиха та інших. 

Колишній гендиректор ДП "Знамя", громадянин України, 73-річний Юрій Солошенко був засуджений Мосміськсудом до 6 років позбавлення волі за звинуваченням у шпигунстві.

Солошенко - колишній директор полтавського оборонного заводу "Знамя", був затриманий у серпні 2014 року, коли приїхав до Москви для зустрічі з діловими партнерами. За даними слідства, Солошенко намагався вивезти в Україну на "КамАЗі" деталі якогось російського озброєння. Для цього він нібито пропонував якомусь чиновнику Міноборони Росії 6 тис. доларів. Ніяких даних про особу чиновника, так само як і інформації про санкції щодо нього, не повідомляється. 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: