ГПУ перевірить, чи катували Краснова

Четвер, 3 березня 2016, 20:33

ГПУ проведе розслідування за зверненням омбудсмена Валерії Лутковської про катування голови Цивільного корпусу "Азов" у Криму Станіслава Краснова.

Про це заявив в. о. генерального прокурора України Юрій Севрук в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"З цим (чи було застосовано фізичне насильство до Краснова) розбереться слідство. До нас сьогодні надійшло звернення пані Лутковської, щоб ми здійснили з цього приводу перевірку", - повідомив він.

Севрук пояснив, що оскільки оцінка дій співробітників СБУ належить до сфери роботи військової прокуратури, то розгляд цього звернення буде доручено заступнику генпрокурора-головному військовому прокурору Анатолію Матіосу.

"Думаю, розберемося, було чи не було побиття. Синці ми бачили. Але говорити про те, хто і як це зробив, передчасно", - додав в. о. генпрокурора.

"Необхідно визначити, чи дійсно це було під час затримання і чи відповідало застосоване фізичне насильство небезпеці, яка була під час затримання", - пояснив він.

1 березня Генпрокуратура попросила суд взяти главу громадянського корпусу "Азов-Крим" Краснова під варту з можливістю внесення застави - 20 мільйонів гривень.

СБУ заявила, що Краснов передав російським спецслужбам списки військових полку "Азов".

Також СБУ підозрює Краснова в підготовці замаху на одного з лідерів громадянської блокади Криму за завданням російських спецслужб, а також у намірі "терактами на Херсонщині спровокувати атаку росіян".

"Азовець" підтвердив, що мав контакти з іноземними спецслужбами, алестверджує, що це було в інтересах України.

Також Краснов заявив про тортури з боку СБУ. У Службі безпеки стверджують, що Краснов отримав тілесні ушкодження при затриманні, бо чинив опір.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...