Краснов каже, що говорив з іноземними спецслужбами

Середа, 2 березня 2016, 11:32
Краснов каже, що говорив з іноземними спецслужбами

"Азовець" Станіслав Краснов підтвердив, що мав контакти з іноземними спецслужбами, але стверджує, що це було в інтересах України.

Про це він заявив у середу на прес-конференції.

"З приводу якихось моїх відносин з спецслужбами інших держав - усі такі факти я відразу повідомляв відповідним українським спецслужбам", - заявив він.

"І ні на які інтереси інших держав, окрім України, я не працював", - наголосив Краснов.

На уточнення журналістів, про які відносини він говорить, і яким спецслужбам він повідомляв такі факти, Краснов сказав, що не має права про це говорити.

Водночас усі звинувачення щодо співпраці з російськими спецслужбами Краснов відкинув.

Краснов також розповів про своє затримання правоохоронцями:

"Мене схопили, відразу вдарили прикладами . Оксану вдарили в голову. Після цього я мало пам'ятаю.. Я впав, мене били в ребра ногами прикладами, потім замотали голову скотчем", - зазначив Краснов.

 
Краснов дав прес-конференцію
уп

За його словами, після цього його відвезли до лісу.

"В лісі били при чому ніяких конкретних питань не ставили", - зауважив Краснов.

Він зазначив, що під час знущань кілька разів втрачав свідомість. Після цього, за словами Краснова, його доставили до головного управління СБУ, де продовжували бити до прибуття адвоката.

Він припустив, що його затримання може бути помстою за його позицію щодо блокади Криму.

"Моя участь у блокаді Криму найактивніша, можливо вони, боялися, що я якось виключу світло в Криму, воно там з'явилося. Можливо, це помста ще за якісь старі там конфлікти з СБУшниками в Криму", - підкреслив він.

"Коли СБУшники мене катували, вони так і казали - це тобі за Севастополь, за Крим. Тобто там були СБУшники, які перевелися з Криму сюди", - зазначив Краснов.

"Це не перші репресії, ще в 10 році в Криму робили у мене обшук, вигнали мене з аспірантури, з роботи, тобто зробили моє життя неможливим через те, що я займав проукраїнську позицію", - додав він.

"Азовець" також повідомив, що його у вівторок так і не відвезли у лікарню, як постановив суд, а до виходу на волю він перебував у СІЗО. О другій ночі його відпустили. Краснов стверджує, що доказів його винуватості немає.

Як відомо, 1 березня Генпрокуратура попросила суд взяти главу громадянського корпусу "Азов-Крим" Краснова під варту з можливістю внесення застави - 20 мільйонів гривень.

29 лютого в СБУ заявили, що Краснов, якого затримали напередодні, передав російським спецслужбам списки військових полку "Азов".

Також СБУ підозрює Краснова в підготовці замаху на одного з лідерів громадянської блокади Криму за завданням російських спецслужб, а також у намірі "терактами на Херсонщині спровокувати атаку росіян".

Роман Кравець, Валентина Романенко, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування