Понад 90% українців вважають корупцію проблемою – дослідження

Середа, 30 березня 2016, 13:46

91% українців вважає корупцію проблемою у своєму місті.

Про це йдеться у результатах досліджень соціологічної компанії "Рейтинг", проведеного за підтримки уряду Канади. Відповідне дослідження опубліковане на сайті американського Міжнародного республіканського інституту.

При цьому 63% опитаних вважають корупцію серйозною проблемою, 28% – частковою. 3% українців вважають, що це не сильна проблема, а 1% – що не проблема взагалі.

 

Найсерйозніше проблему корупції у своєму місті сприймають жителі Сум, Запоріжжя, Києва, Полтави, Миколаєва та Тернополя (понад 70% опитаних), найменше – у Чернівцях, Сєверодонецьку та Маріуполі (40% і менше).

 

Порівняно з опитуванням за березень 2015 року серйозність сприйняття проблеми корупції у більшості міст України знизилась.

Говорячи про кумівство, більшість українців (56%) також назвали його серйозною проблемою, ще 29% – частково проблемою, 7% – не надто проблемою, 1% – не проблемою взагалі.

 

Найсерйозніше ця проблема стоїть у Миколаєві, Сумах, Кіровограді, Дніпропетровську, Києві, найменше – в Сєверодонецьку, Чернівцях, Маріуполі.

 

Сприйняття серйозності цієї проблеми за останній рік також дещо знизилося.

Опитування було проведене у 24 містах з 20 січня по 8 лютого.

Олег Шанковський, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування