Скандальний суддя-хабарник зник із лікарні, але НАБУ його знайшло

Четвер, 31 березня 2016, 13:09

Одеський суддя Олексій Буран, який напередодні чинив опір співробітникам НАБУ, втік з лікарні. Однак НАБУ каже, що вже знайшло його.

Про це повідомля' 5 канал.

Як повідомлялося, до медичного закладу Буран потрапив після спроби вчинити самогубство.

У лікарні розповідають, що до ранку його охороняли правоохоронці, а потім він покинув медичний заклад у невідомому напрямку.

У свою чергу в НАБУ заявили, що знають про місце перебування Бурана.

"Ми не можемо розголошувати інформацію про місцезнаходження судді, проте можемо повідомити, що детективи НАБУ та прокурори Антикорупційної прокуратури обізнані про його місцезнаходження і наразі проводять із ним процесуальні дії", - йдеться у повідомленні НАБУ на сторінці у facebook.

Увага!Зранку отримуємо багато дзвінків щодо підтвердження/спростування інформації про втечу одеського судді-стрілка з ...

Posted by НАБУ on Thursday, March 31, 2016

Нагадуємо, що відповідно до ст. 49 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" затримання судді або обрання стосовно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою чи домашнього арешту до ухвалення обвинувального вироку судом не може бути здійснено без згоди Верховної Ради України.

Як відомо, 29 березня НАБУ повідомило, що Буран відкрив вогонь по правоохоронцях і зник при спробі його затримання за отримання хабара в 500 тисяч гривень. Пізніше глава Ради суддів Валентина Симоненка заявила, що він намагався накласти на себе руки.

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький направив до Верховного Суду і Верховної Ради подання про зняття недоторканності судді та надання дозволу на обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Верховний Суд і більшість народних депутатів профільного комітету підтримали клопотання антикорупційного прокурора.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...