Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокати Януковича придумали, як йому не йти в посольство для свідчень

Четвер, 31 березня 2016, 17:13
Адвокати Януковича придумали, як йому не йти в посольство для свідчень
Андрій Товстиженко, ZN.UA

Адвокати президента-втікача Віктора Януковича заявляють, що дача свідчень в режимі відеоконференції у будівлі посольства України не передбачена в КПК, а тому є незаконною.

Про це йдеться у заяві прес-служби адвокатського об'єднання "AVER LEX", чиї юристи захищають Януковича.

Текст заяви є у розпорядженні УП.

Там нагадали, що ГПУ пропонує Януковичу дати свідчення по відеозв'язку в одному з посольств України за кордоном. При цьому адвокати заявили, що в Кримінально-процесуальному кодексі України не передбачено можливості проведення допиту "з залученням і використанням приміщень дипломатичних представництв України за кордоном". Тому адвокати переконані, що дача свідчень у посольстві порушить КПК.

"Слід зазначити, що будь-які процесуальні дії, вчинені у порушення КПК, згодом не можуть бути визнані судом в якості належних доказів. У зв'язку з цим є підстави вважати, що саме на це розраховує Генеральна прокуратура України, наполягаючи на завідомо незаконному порядку проведення допиту Януковича В. Ф. і широко висвітлюючи при цьому свої дії в ЗМІ", - заявили юристи.

Адвокати Януковича також заявили, що нічого не знають про направлення Генпрокуратурою України будь-яких клопотань та запитів у відповідні органи РФ з питань організації допиту Януковича.

Раніше керівник робочого апарату Українського бюро Інтерполу Василь Неволя заявив, що Росія офіційно не визнає перебування Януковича на її території і блокує всі запити про його екстрадицію.

Тетяна Кусок, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування