Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Американське ЗМІ: Порошенко має відкрито обрати нового генпрокурора

Четвер, 31 березня 2016, 23:40
Американське ЗМІ: Порошенко має відкрито обрати нового генпрокурора

Президент Петро Порошенко має розпочати широку дискусію щодо кандидатури нового Генерального прокурора та відновити на посаді заступника генпрокурора Давіда Сакварелідзе.

Таку думку висловлює авторитетне американське видання The New York Times у своєму редакційному матеріалі.

"Порошенко не може просто дозволити одного з найближчих друзів пана Шокіна зайняти його місце. Він повинен негайно відновити пана Сакварелідзе і почати широку суспільну дискусію щодо наступного генерального прокурора, ясно даючи зрозуміти, що він має бути націлений на реформу за підтримки уряду", - сказано в статті.

Видання наголошує, що Звільнення Шокіна – не є сигналом готовності влади вести боротьбу з корупцією.

Також видання додає, що Шокін під час свого перебування на посаді став символом українсько корупції.

Перед тим, як піти, Шокін звільнив свого заступника Давіда Сакварелідзе – колишнього прокурора Грузії, якого Порошенко запросив боротися з корупцією в Україні.

А перед цим Шокін систематично вичищав його установу від співробітників, які були націлені на реформи, вважає редакція видання.

Видання також вважає, що нинішній в.о. генпрокурора Юрій Севрук – приятель Шокіна, який напевно продовжуватиме дії Шокіна.

Як повідомлялося, генпрокурор Віктор Шокін звільнив Сакварелідзе у вівторок. Цьому передував тривалий конфлікт між обома чиновниками. Сакварелідзе стверджував, що Шокін, зокрема, перешкоджає розслідувати справу "діамантових прокурорів".

У Генеральній прокуратурі пояснили звільнення Сакварелідзе "порушенням прокурорської етики та неналежним виконанням своїх функцій".

Президент Петро Порошенко заявив про намір поговорити з новим прокурором про поновлення екс-заступника генпрокурора, звільненого Шокіним прямо перед голосуванням за його відставку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування