Куценко про звільнення Сакварелідзе: це історичне рішення

Вівторок, 29 березня 2016, 17:24

У Генеральній прокуратурі пояснюють звільнення заступника генерального прокурора Давида Сакварелідзе "порушенням прокурорської етики та неналежним виконанням своїх функцій".

Про це сказав прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко на брифінгу у вівторок в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

Куценко стверджує, що будучи старшим групи прокурорів у справі "діамантових прокурорів", Сакварелідзе не брав участі в судових засіданнях.

"Є цікава інформація, пов'язана з допуском до державної таємниці пана Сакварелідзе... Працюючи шість місяців на посаді прокурора Одеської області, він не мав доступу до держтаємниці", - заявив також прокурор.

За його словами, від СБУ надійшов лист про те, що Сакварелідзе невірно оформив документи в частині громадянства.

"Сьогоднішнє рішення (про звільнення) історичне - прокуратура очистилася від популістів, від людей, які говорять неправду під виглядом бажання будувати нову Україну", - висловив переконання прокурор Генпрокуратури.

Як відомо, генпрокурор Віктор Шокін звільнив Сакварелідзе у вівторок. Цьому передував тривалий конфлікт між обома чиновниками. Сакварелідзе стверджував, що Шокін, зокрема, перешкоджає розслідувати справу "діамантових прокурорів".

Одеський губернатор Міхеіл Саакашвілі зажадав від президента Петра Порошенка відреагувати на це.

Глава держави запевнив, що звільнення Сакварелідзе з ним не узгоджували.

Сакварелідзе зазначив, що він тепер – громадянин України і не планує залишати країну, а планує займатися громадською діяльністю.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування