Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Яресько попередньо погодилася очолити Кабмін - джерела

П'ятниця, 4 березня 2016, 13:29
Яресько попередньо погодилася очолити Кабмін - джерела

Міністр фінансів Наталія Яресько попередньо погодилася очолити Кабмін, висунувши кілька умов.

Про це повідомляють джерела "Української правди" в Адміністрації президента.

Відзначається, що стратегічна сімка, в яку входить найближче оточення президента і прем'єра продовжує умовляти Арсенія Яценюка піти у відставку.

Також протягом минулого тижня велися переговори з Яресько, в результаті чого вона все-таки попередньо погодилася очолити Кабмін, висунувши певні умови.

- Технократичний склад уряду без партійних квот і відсутність будь-якого політичного тиску з чийого б то боку.

- Діалог з парламентом безпосередньо. Підтримка ініціатив уряду усіма фракціями коаліції, включаючи БПП, де з деякими депутатами у нинішнього міністра фінансів непрості відносини. Наприклад, з Ніною Южаніною, яка в 2015 році зареєструвала альтернативний проект податкового кодексу.

Крім цього, Яресько запропонувала кілька кандидатів до майбутнього уряду - Бориса Ложкіна та Дмитра Шимківа в якості віце-прем'єрів, заступника міністра економіки Юлію Ковалів як міністра енергетики.

Також Яресько назвала кілька прізвищ тих, кого б вона не хотіла бачити в майбутньому складі Кабміну. Це - заступник голови Адміністрації президента Віталій Ковальчук, який раніше претендував на кандидатуру першого віце-прем'єра-міністра економіки, міністр енергетики Володимир Демчишин і міністр соціального розвитку Павло Розенко.

За словами джерел, в АП на такі умови попередньо погодилися.

Разом з тим, оточенні Порошенка обговорюються і інші кандидатури на посаду прем'єр-міністра, йдеться в матеріалі УП "Якщо йдеш - іди. Як в АП вмовляють Яценюка подати у відставку, і хто стане наступним прем'єром".

Як відомо, суперечлива інформація про можливу відставку прем'єр-міністра Арсенія Яценюка з'явилася ввечері 26 лютого.

Прес-служби президента і прем'єра цю інформацію спростували, так само як і депутати, близькі до прем'єр-міністра.

За інформацією "Української правди", опоненти нинішнього прем'єра готові вже наступного тижня, орієнтовно 9-10 березня, ініціювати позачергове засідання парламенту, під час якого за планом Яценюк погодиться добровільно піти у відставку.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування