США не надаватимуть Україні летальну зброю через "треті" країни

Субота, 5 березня 2016, 19:49
США не надаватимуть Україні летальну зброю через треті країни

З початку конфлікту на Донбасі США надали Україні допомогу на $265 мільйонів та не мають наміру надавати летальне озброєння через інші країни. 

Про це в інтерв'ю "Голосу Америки" заявив заступник помічника міністра оборони США Майкл Карпентер. 

За його словами, кошти,  надані Україні, були спрямовані на проведення навчань та на різне обладнання - від радарних установок до приладів нічного бачення, рацій, автомобілів та патрульних човнів тощо.

Коментуючи питання про те, що США розглядають можливість надати смертоносне озброєння Україні через інші країни, Карпентер заявив: "Це неправда".

"Ми відкриті щодо допомоги, яку ми надаємо Україні. Тож ми не робимо жодних спроб надати Україні зброю через інші країни", - заявив він.

При цьому він зауважив, що "розділяти допомогу на категорії – летальна і не летальна – не зовсім вірно".

"Потрібно розуміти які військові можливості повинна мати Україна в майбутньому. Наше завдання – навчити українські сили, зробити їх більш боєздатними, а пізніше – сумісними зі стандартами НАТО. Таке наше завдання", - зазначив Карпентер.

Він додав, що США "запровадили потужну програму навчань, як загалом для військових так і для сил спецпризначення", щоб українські збройні сили були здатні захистити державу, оскільки раніше "були суттєво послаблені через корупцію, погане командування, брак уваги, брак ресурсів".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування