Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США закликали РФ негайно звільнити Савченко

Вівторок, 8 березня 2016, 11:56

США в черговий раз закликають Росію негайно звільнити Надію Савченко, яка незаконно ув'язнена в РФ, та повернути її в Україну.

Про це йдеться у заяві Держсекретаря США Джона Керрі, яку розміщено на сайті Держдепу США.

"Я глибоко стурбований станом здоров'я української льотчиці Надії Савченко, яка відмовилася від їжі і води на знак протесту проти її подальшого утримання під вартою в РФ", - зазначив Керрі. 

"За 20 місяців з моменту, як вона була взяла у полон на сході України і вивезена до РФ, Савченко, як відомо, перенесла допити, одиночне ув'язнення і примусову "психіатричну експертизу". Її ув'язнення демонструє зневагу РФ до міжнародних стандартів та невиконання РФ своїх зобов'язань за мінськими угодами", - додав глава Держдепу США.

Окрім того віце-президент США Джозеф Байден закликав Росію зробити правильний вибір, зняти всі звинувачення проти Надії Савченко і негайно звільнити її.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на спеціальну заяву Білого дому.

За словами Байдена, "коли ми відзначаємо Міжнародний жіночий день і віддаємо належне всім сміливим жінкам, які борються проти несправедливості в цьому світі, ми також стоїмо поруч з Надією і українським народом".

Як зазначив у свою чергу посол США Джеффрі Пайєтт, очевидним за останні 28 місяців подій в Україні стало те, наскільки президент РФ Володимир Путін недооцінив українських жінок.

"Мужність всіх українських жінок, які відіграють провідні ролі в АТО в якості волонтерів, солдатів... і найбільше – Надію Савченко, чия мужність і стійкість є потужним символом української незламності", - зазначив посол. 

Як відомо, раніше Європейський союз закликав РФ до негайного звільнення Савченко.

"Такий крок відповідав би пакету заходів щодо реалізації Мінських угод та зобов'язань, що містяться в них - звільнити всіх заручників і незаконно затриманих осіб у зв'язку з конфліктом на сході України. Росія несе відповідальність за здоров'я, благополуччя і дотримання прав людини всіх осіб, яких вона утримує під вартою", - йдеться у заяві ЄС. 

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування