Махніцький розповів, як призначав прокурорів "за рекомендаціями"

Середа, 9 березня 2016, 11:16

Колишній генеральний прокурор Олег Махніцький визнав, що сірий кардинал "Свободи" Ігор Кривецький міг впливати на призначення прокурорів.

Це випливає з його слів в інтерв'ю "Українській правді".

"Це не секрет, що тоді прокурори областей призначалися за пропозицією всіх політичних фракцій, які тоді були в коаліції. Це був "Удар", "Свобода" і "Фронт змін". І дуже багато депутатів приходило до мене з пропозиціями на якусь область чи на район призначити такого прокурора. Я не буду говорити, що я взагалі не брав цього до уваги", - сказав Махніцький.

Екс-генпрокурор зазначив, що "прислухався до різних пропозицій, коли призначав на місцях керівників".

"…казати конкретно, чи це була рекомендація Яценюка, чи Кривецького, чи Турчинова я зараз не можу. Я говорю, що це була як база даних, і з тої бази даних відсіювали осіб шляхом їх перевірки. А хто з них уже ким був рекомендований, я вже цього не можу зараз пригадати", - заявив Махніцький.

Він запевняє, що з часу, як полишив посаду, не спілкувався з Кривецьким.

Як відомо, Махніцького неодноразово звинувачували в тому, що після 3,5 місяців роботи в прокуратурі він разом із Кривецьким нібито придбав столичний готель Hyatt. Щоправда, жодного документального підтвердження цьому факту так і не знайдено.

Депутата від партії "Свобода" Ігоря Кривецького, який у певних колах відомий під прізвиськом "Пупс" називають "сірим кардиналом" партії.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...